Blog — Cattery FROM House Haidely

Blog — Cattery FROM House Haidely

Cattery FROM House Haidely

Deze Cattery is ontstaan uit liefde voor dieren en specifiek voor British Shorthair katten.

Weekendje Parijs 11-12/2/2012

NieuwsPosted by fam.Ottevaere Mon, February 20, 2012 19:37:01

Weekendje Parijs 11-12/2/2012

Al kun je het waarschijnlijk moeilijk geloven maar toch is het zo, we waren weer te laat. En deze keer had niemand schuld behalve de auto. Om mooi op tijd aan te komen vertrokken we op vrijdag avond, ruim op tijd dus. We reden tot net voor Parijs en bleven overnachten op een parking van de benzine pomp op zo’n 35 km voor de show. S’Morgens stonden we om zes uur op, en raar maar waar terwijl we bezig waren om ons bed op te maken viel de verwarming uit, raar was dat. Patrick ging kijken en je raad het al platte batterij. Geen nood we zijn al jaren lid van Touring, wij opgebeld,goed ze gingen komen maar we moesten wel eventjes geduld hebben 1 à 1.30uur, dus wij wachten. Toevallig moest ik dringend naar toilet, maar geen probleem ik had toch een uur de tijd. Toen ik bij de auto terug kwam zij Patrick mij dat er iemand van de Franse wegenhulp had opgebeld maar hij had niet goed begrepen want die man praate razend snel, wat hij wel begrepen had was dat als we medische hulp nodig hadden we de 112 moesten bellen en ook nog dat we op privé terrein stonden. Wij dus netjes onze beurt afwachten, maar er gebeurde niets. In tussen tijd waren we zowat in ijskegeltjes veranderd het was er min 9 graden. Na 1.30 uur hebben we Touring terug opgebeld en kreeg ik een mevrouw aan de lijn. Het ganse verhaal vertelt en wat bleek dat die parking dus wel privé terrein was en ze niet mochten komen we moesten een privé firma opbellen om ons te komen starten. Wij dus hulp gaan vragen bij de benzine pomp en er zou iemand komen. Nog geen 10 min en hij was er, dan nog eens 10 min om de auto aan de praat te krijgen en dan ook nog 15 min om zijn factuur op te maken en schrik nu niet want de rekening was wel 175 € omdat het weekend dienst was. Touring heeft ons beloofd dat ze alles zullen terug betalen, hopelijk. Daarna in volle spoed naar de show.

Gelukkig was de veearts er nog net. 9.15 we konden eindelijk binnen. En beginnen opzetten wat een heel werk is voor 7 katten. Iedereen kreeg vandaag zijn titel ook ons Chouke kreeg een U1. Vandaag hadden we ook nog eens 5 poezen genomineerd voor Best in Show. En we kregen dan ook nog 3 Best in Show titels, onze Liselotte natuurlijk weer al eens. Onze Zebulon kreeg ook een Best in Show en ook nog onze Basiel kreeg zijn Best in Show. Bovendien kreeg Basiel ook nog Best in Varëteit. Het begon wel een beetje op te vallen bij de keurmeesters, van wie waren al die mooie Britten dan wel?

Zondag, een andere dag en natuurlijk ook andere problemen. Omdat we niet meer in de auto wilden slapen hadden we maar een kamer genomen in een hotel. S’Morgens moesten we gaan ontbijten maar eerst gingen we al de bagage in de auto plaatsen, wat gebeurde er toen , wel de schuifdeur kon niet open, dicht gevroren!!! Van pure ellende en ook een beetje uit kwaadheid heeft Patrick de auto toen laten draaien met de sleutels erop tot we klaar waren met eten en de auto ontvroren was. Uiteindelijk kregen we de deur open na een half uur en konden we onze poezen meenemen. Op naar de show. Vandaag kregen we andere keurmeesters en dus ook andere keuzes. Weer kreeg ook iedereen zijn titel dit was dus geen probleem. Maar vandaag hadden we pas 2 poezen genomineerd. Onze Liselotte werd Best in Show en ook onze Basiel. Ook vandaag kreeg Basiel weer Best in Variëteit. Dit is dan al de negende keer, hij moet er maar 10 hebben en dan nog over 2 jaar. In elk geval waren wij zeer moe na het weekend maar ook zeer tevreden. En als we weer uitgeslapen zijn plannen we weer een volgende show. Want het is me toch een leuke hobby.